تعریف وصول مطالبات
27
اردیبهشت

وصول مطالبات

وصول مطالبات مسئله ایی است که در پی داد ستد هایی که میان افراد و ارگان های مختلف وجود دارد و با مشکل روبرو میشوندصورت میگیرد و برای حل این مسئله راههای حقوقی پیش بینی شده تا به وصول این مطالبات بیانجامد.در این مطلب سعی شده تا در مورد چگونگی وصول مطالبات از طریق راه های قانونی توضیحات کامل ارائه شود پس با ما همراه باشید .

وصول مطالبات چیست؟

اصطلاحی حقوقی است که شناخت آن از یک سو مستلزم آشنایی با مفهوم مطالبات حقوقی و انواع آن و از سوی دیگر آشنایی با راه‌های حقوقی پیش‌بینی شده برای وصول این مطالبات است.

اصطلاح مطالبات حقوقی در موقعیت‌ های مختلف حقوقی به کار می‌رود و ممکن است معانی متفاوتی از آن اراده شود اما منظور از مطالبات حقوقی در این نوشتار، کلیه‌ تعهداتی است که به جهات و اسباب مختلف در جامعه برای اشخاص ایجاد می‌شود و موجب شکل‌گیری رابطه‌ وصول مطالبات حقوقی میان دو شخص می‌گردد.

شماره تماس
شماره تماس

رابطه‌ ای که در یک سوی آن «مدیون یا بدهکار» و در سوی دیگر آن، « طلبکار» قرار دارد. وصول مطالبات یعنی بازپس گرفتن مطالبات معوق از بدهکار و  تبدیل اسنادی نظیر چک و سفته به پول نقد.

در ادامه خواهیم خواند:

وصول مطالبات در حسابداری چیست ؟

وصول‌مطالبات از طریق اجرای ثبت

جدول وصول‌مطالبات

وصول‌مطالبات از طریقه سفته چیست؟

مطالبات غیر قابل وصول چیست ؟

 

وصول مطالبات چیست؟

بیشتر بخوانیم : فروش مال غیر

وصول مطالبات در حسابداری چیست ؟

 با نظارت رای دیوان عدالت اداری، بانک‌ها و موسسات اعتباری تنها می‌توانند مطالبات مستقیم خود را پس از سررسید و در صورت عدم پرداخت از موجودی قابل برداشت هر یک از حساب‌ های انفرادی مشتری یا ضامنین با شرط عقد برداشت کنند و برداشت مطالبات غیرمستقیم از این حساب‌ها مجاز نیست.

برپایه بخشنامه قبلی بانک مرکزی، مؤسسه‌ های اعتباری موظف بودند به منظور کاهش مطالبات غیرجاری، قراردادهای اعطای تسهیلات بانکی را به گونه‌ ای منعقد کنند که مشتری، ضامن و یا ضامنین با شرط ضمن عقد به طور غیرقابل رجوع به مؤسسه اعتباری اختیار دهد که هرگونه مطالبات خود اعم از مستقیم و یا غیرمستقیم را پس از سررسید و در صورت عدم پرداخت، از موجودی قابل برداشت هر یک از حساب‌های انفرادی مشتری و یا ضامنین (ریالی و ارزی)، اموال و اسناد آنان نزد مؤسسه اعتباری راساً و بدون نیاز به حکم قضایی یا اجرایی برداشت کرده و به حساب بدهی مشتری منظور کند.

اما پس از رسیدگی دیوان عدالت اداری این آیین نامه اصلاح شده است که بر اساس آن، برداشت غیرمستقیم ممنوع شده و تنها امکان برداشت مستقیم مطالبات وجود دارد.

حساب‌های از موجودی قابل برداشت انفرادی مشتری و یا ضامنین (ریالی و ارزی)، اموال و اسناد آنان نزد مؤسسه اعتباری رأساً و بدون نیاز به حکم قضایی یا اجرایی برداشت کرده و به حساب بدهی مشتری منظور کند.

اما پس از رسیدگی دیوان عدالت اداری این آیین نامه اصلاح شده است که بر اساس آن، برداشت غیرمستقیم ممنوع شده و تنها امکان برداشت مستقیم مطالبات وجود دارد.

شماره تماس
شماره تماس

مطالبات بانکی چیست؟

روش‌هایی که برای وصول مطالبات بانکی وجود دارد اعم از استمهال، احیاء، تقسیط، مماشات، تخفیف و در نهایت برخورد قانونی از طریق مراجع ثبتی و قضایی است که می‌تواند از طریق واخواست سفته (در صورت سفته بودن وثیقه) و از طریق اقدام حقوقی، کیفری و ثبتی مستند به چک حسب مورد(به عنوان اسناد تجاری) صورت گیرد.
اگر وثیقه ملکی باشد وصول متفاوت می شود و از طریق آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی در اجرای ماده ۳۴ قانون ثبت برای وصول طلب که رویه طولانی هم دارد، اتفاق می‌افتد. مذاکره، مساعدت و یا اقدام قانونی و حقوقی از جمله راهکارهای پیگیری می باشد.

وصول مطالبات از مشتریان چه تاثیری بر معادله حسابداری دارد؟

اگر شرکت مقداری خدمات رایگان را بصورت نسیه به مشتریانش ارائه داد. اکنون شرکت مبلغ ۱.۰۰۰$ از بدهیهایش را وصول می کند. هنگام وصول مطالبات بصورت نقدی ، مبلغ وصول شده در حساب موجودی نقد ثبت می گردد.

سوال آیا باید در حساب درآمد خدمات مبلغی ثبت گردد؟ نه. چون هنگام ارائه خدمات نسیه شرکت این کار را انجام داده است. در اینجا باید حسابهای دریافتنی را کاهش داد.

حسابهای دریافتنی کاهش پیدا می کنند چون مبلغ ۱.۰۰۰$ را که شرکت انتظار داشت در آینده دریافت کند امروز دریافت کرده است و در واقع آینده فرا رسیده است.

 

وصول مطالبات در حسابداری چیست ؟

بیشتر بخوانیم :اعمال ماده ۴۷۷

وصول‌مطالبات از طریق اجرای ثبت

چک یکی از اسناد مهم و پرکاربرد برای انجام معاملات روزمره بسیاری از افراد است که گاهی با عدم پرداخت مواجه می شود.

دریافت تمام یا قسمتی از وجه  می تواند به همچنین ، از آن رو که بر اساس قانون صدور روش کیفری وچک ، چک های صادر شده اسناد لازم الاجرامحسوب می شوند ، می توان تقاضای رسیدگی به وجه چک پرداخت نشده را به اداره ثبت اسناد ارائه نمود .

  ثبت وصول‌مطالبات چیست؟

وصول مطالبات  به دو روش  ثبت می شود ،حساب های دریافتنی قابل وصول: مطالباتی هستند که نسبت به وصول آن ها هیچگونه تردید و یا ابهامی وجود ندارد و در موعد یا سررسید معین وصول خواهند شد.

حساب های دریافتنی غیر قابل وصول: مطالباتی که غیر قابل وصول به نظر می رسند و امیدی به وصول آن ها نمی باشد که به اصطلاح به آن ها مطالبات سوخت شده نیز می گویند.

حساب های دریافتنی مشکوک الوصول: این نوع مطالبات احتمال دارد سوخت شوند و به طور یقین سوخته شدن آن ها قطعی نشده است.

جلسه وصول‌مطالبات چیست ؟

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ـ وزارت دادگستری ـ وزارت کار و امور اجتماعی

وزارت کشور ـ وزارت امور اقتصادی و دارایی

هیئت‌وزیران در جلسه مورخ ۱/۷/۱۳۸۸ بنا به پیشنهاد مشترک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده (۵) قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی و کاهش هزینه‌ های طرح و تسریع در اجرای طرح های تولیدی و افزایش منابع مالی و کارایی بانک ها ـ مصوب ۱۳۸۶ ـ آیین‌نامه وصول مطالبات سررسید گذشته، معوق و مشکوک الوصول مؤسسات اعتباری (ریالی و ارزی) را به شرح زیر تصویب نمود:

آیین‌نامه وصول مطالبات سررسید گذشته، معوق و مشکوک‌الوصول مؤسسات اعتباری (ریالی
و ارزی)

ماده۱ـ در ایـن آییـن‌نامه اصطلاحات و عبارات زیر در معـانی مشروح مربوط به کار
می‌روند:

الف ـ بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

ب ـ مؤسسه اعتباری: تمامی بانک های دولتی و غیردولتی و سایر مؤسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی.

پ ـ مشتریان: اشخاص حقیقی و حقوقی و مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره اشخاص حقوقی
(متصدی در زمان سررسید تسهیلات) و شرکتهای زنجیره‌ای.

ت ـ شرکتهای زنجیره‌ای: شرکتهایی (غیر از سهامی عام) که حداقل یک عضو هیئت مدیره آن به طور همزمان عضو هیئت مدیره حداقل یک شرکت دیگر باشد و یا شرکتهایی که پنجاه درصد (۵۰%) از سهام آن متعلق به یک نفر (حقیقی یا حقوقی) و یا ذینفعان واحد آن (به موجب تعاریف یادشده در بخشنامه‌های صادر شده توسط بانک مرکزی) باشد.

ث ـ مشتریان خوش‌حساب: مشتریانی که در هیچ یک از مؤسسات اعتباری بدهی و تعهدات
غیرجاری (اعم از ارزی و یا ریالی) نداشته باشند.

ج ـ دستگاههای اجرایی: دستگاههای موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری ـ مصوب
۱۳۸۶ ـ .

چ ـ مطالبات: اعم از مطالبات ریالی (شامل تسهیلات اعطایی به اشخاص حقیقی و حقوقی، بدهی مشتریان در حساب بدهکاران موقت، بدهی مشتریان در خصوص اعتبارات اسنادی و ضمانت‌نامه‌های پرداخت شده و بروات ارزی مدت‌دار پرداخت شده و پیش‌پرداخت در خصوص خرید اموال معاملات، اموال خریداری شده در خصوص عقود، کالاهای معاملات سلف، کار در جریان جعاله و خرید دین) و مطالبات ارزی (شامل تسهیلات از محل حساب ذخیره ارزی، ارز تنخواه صادراتی به شرح تعریف شده در بند (ح) و تمامی تسهیلاتی که دریافت‌کننده متعهد به بازپرداخت آن به ارز می‌باشد.

ح ـ ارز تنخواه صادراتی: تسهیلات ارزی که به موجب تبصره (۲۹) قانون برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۶۸ ـ توسط دولت برای تشویق و حمایت صادرات کالاهای غیرنفتی و منحصراً برای واردات اولیه و کمکی و قطعات و لوازم برای تولید و صدور کالاهای غیرنفتی و همچنین صدور ضمانت‌نامه‌‌های صادراتی و خدمات خارج از کشور پس از دریافت تضمین مبنی بر برگشت ارز اعطایی با اهداف صادراتی برنامه در اختیار صادرکننده قرار گرفته است. بانک توسعه صادرات ایران به موجب مفاد قوانین برنامه‌های دوم و سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نیز قوانین بودجه از جمله قانون بودجه سال ۱۳۸۶ موظف شده است که این وجوه را وصول و به عنوان سرمایه دولت نزد بانک منظور و از محل آن مجدداً به صادرکنندگان تسهیلات پرداخت نماید.

خ ـ مطالبات جاری: مطالباتی که از سررسید آن بیش از دو ماه نگذشته باشد.

د ـ مطالبات غیرجاری: شامل مطالبات سررسید گذشته، معوق و مشکوک‌الوصول (موضوع
بندهای ذ ـ ر ـ ز این ماده).

ذ ـ مطالبات سررسید گذشته: مطالباتی که از تاریخ سررسید بدهی و یا تاریخ قطع بازپرداخت اقساط آن بیش از دو ماه گذشته و از شش ماه تجاوز ننموده است.

ر ـ مطالبات معوق: مطالباتی که بیش از شش ماه و کمتر از هجده ماه از تاریخ سررسید و یا تاریخ قطع بازپرداخت اقساط آن سپری شده است.

ز ـ مطالبات مشکوک‌الوصول: مطالباتی که بیش از هجده ماه از تاریخ سررسید و یا از تاریخ قطع بازپرداخت اقساط آن سپری شده است.

ژ ـ مطالـبات سوخت شده: آن بخش از مطالبات مـؤسسه اعتباری که صرفنظر از تاریـخ سررسید بـه دلایل متقن از قبیل فوت یا ورشـکستگی بدهکار و یـا علل دیگر قـابل وصـول نبوده و با رعایت ضـوابط مربوط، به عنوان مطالبات سـوخت شده تلقی شده است.

س ـ امهال: مهلت دادن به بدهکاران برای بازپرداخت بدهی در چارچوب قوانین و مقررات
موضوعه.

ش ـ تقسیط: قسط‌بندی بدهی بدهکارانی که مطالبات آنها در طبقات سررسید گذشته، معوق
و مشکوک الوصول قرار دارد.

ماده۲ـ مؤسسه اعتباری موظف است طبق این آیین‌نامه، برنامه نرم‌افزاری مطالبات خود را به گونه‌ای اصلاح نماید که انتقال مانده آن به مطالبات سررسید گذشته، معوق، مشکوک‌الوصول، سوخت شده و غیره به صورت نرم‌افزاری و خودکار انجام شود.

ارایه تمامی خدمات و تسهیلات بانکی منوط به ارایه شماره ملی، کدپستی و شناسه ملی اشخاص حقوقی است تا اعمال تصمیمات مقرر در این آیین‌نامه براساس مشخصات یادشده کاملاً به صورت الکترونیکی انجام شود.

ماده۳ـ بانک مرکزی موظف است اطلاعات مربوط به مشتریان مؤسسه اعتباری از جمله طلاعات مربوط به تمامی حسابهای مشتریان و اطلاعات مطالبات جاری و غیرجاری (شامل مبـلغ و نوع مطالبات) را به صورت مستمـر از مؤسسه اعتباری دریافت نماید. در صورت تقاضای مؤسسات اعتباری در اجرای ماده (۴) این آیین‌نامه، بانک مرکزی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار خواهد داد. دستورالعمل این ماده توسط بانک مرکزی تهیه و ابلاغ خواهد شد.

ماده۴ـ مؤسسه اعتباری موظف است قبل از اعطای هرگونه تسهیلات بانکی، با استعلام از بانک مرکزی، مانده بدهی اعم از جاری یا غیرجاری مشتریان به سیستم بانکی را برای اتخاذ تصمیم نسبت به تقاضای تسهیلات مدنظر قرار دهد.

ماده۵ ـ مؤسسه اعتباری باید سیستمی را در تمامی شعب طراحی نماید که بر مبنای آن امکان جمع‌آوری اطلاعات (شامل مطالبات جاری و غیرجاری)، پایش تغییرات و ارایه گزارش های به موقع در مورد پرتفوی مطالبات، جهت اقدامات مؤثر فراهم شود.

ماده۶ ـ مؤسسه اعتباری موظف است با استفاده از کادر کارشناسی خود یا با بهره‌گیری از شرکت ها و مؤسسات مشاوره‌ای، ضمن رعایت ضوابط در پرداخت تسهیلات، نظارت بر عملیات تعهدی گیرندگان تسهیلات را در اولویت امور قرار داده و برنامه‌ریزی در رعایت انضباط برای پیگیری وصول مطالبات را در دستور کار خود قرار دهد.

نمونه خدمات ارائه شده توسط وکیل وی آی پی :

مطالبات بانکی چیست؟

بیشتر بخوانیم : وکیل خیانت در امانت

جدول وصول‌مطالبات

جدول وصول مطالبات شامل دریافت و رسید وصول حساب های شرکتی است که در جدولی تنظیم میگردد و مورد حساب قرار میگیرد که به وسیله حسابدار صورت میگیرد.

دوره وصول مطا لبات چونه بدست می آید؟

اگر نسبت متوسط دوره وصول مطالبات یکی از نسبت های فعالیت است که بیان گر مدت زمانی است که طول خواهد کشید با شرکت مطالبات خود را از مشتریان دریافت کند به بیان دیگر میانگین تعداد روزه‌ای لازم برای تبدیل مطالبات کسب‌وکار به پول نقد را نشان می‌دهد اهمیت این موضوع برای کسب و کار نشانگر میزان اتکا نسبی بر فروش اعتباری توسط شرکت برای تولید (درآمد یا فروش) را نشان می دهد.

دوره وصول مطالبات بیشتر از نسبت گردش مالی مطالبات می‌تواند ارتباط با نسبت‌های نقدینگی را برای برجسته کرده و برای سنجش مشکلات عملیاتی در جریان نقدینگی یا پرداخت بدهی مورد استفاده قرار گیرد.

اکثر شرکت‌ها به دنبال یک  دوره وصول مطالبات متوسط به میزان متوسط صنعت خود هستند که کم‌تر از یک سیاست دریافت اعتباری از بنگاه های مالی در بازار است.

طریقه وصول‌مطالبات چیست

وصول وجه مطالبه شده در اسناد تجاری از جمله مسائل پیچیده ای است که با کمک وکیل وصول مطالبات می توان به تسهیل آن کمک نمود. از جمله مزایی اسناد تجاری نسبت به اسناد عادی می توان به موارد زیر اشاره نمود

اسناد تجاری نظیر سفته، برات یا چک، از لحاظ آنکه امضا و ظهرنویسی می شوند، مسئولیت تضامنی دارند. به این صورت این امضا یا نوشته توسط هر یک از افراد صادر کننده سند، ضامن سند، قبول کننده سند و … ضمانتی برای پرداخت مبلغ مندرج در آن سند محسوب می شود..

وصول‌مطالبات از طریقه چک چیست؟

با توجه به قانون وصول وجه چک‌ با اصلاحات سال ۱۳۸۲، دارنده‌ چک می‌تواند بعد از دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک مربوط، به طرفیّت صادرکننده‌‌ چک، اقدام به طرح شکایت کیفری کند.

البتّه، طرح شکایت کیفری منوط به این است که، دارنده‌ چک مواعد شش ماهه را رعایت کرده باشد. یعنی:

۱_ظرف شش ماه از تاریخ صدور چک، برای وصول وجه چک‌ آن به بانک مراجعه کرده باشد؛

بعد از مراجعه به بانک و دریافت گواهی عدم پرداخت، اقدام به طرح شکایت کیفری کند. (مادّه‌ی ۱۱ قانون صدور چک).

بدیهی است که، شکایت کیفری فقط علیه صادرکننده‌ چک امکان‌پذیر است. و بنابراین، علیه سایر اشخاص، یعنی؛ ضامن و ظهرنویس، نمی‌توان اقدام به شکایت کیفری کرد.

 

طریقه وصول‌مطالبات چیست

بیشتر بخوانیم : طلاق توافقی

وصول‌مطالبات از طریقه سفته چیست؟

یکی از مهم ترین مبا حث بانکی (سفته )این اسناد تجارتی است که چون نام آن با زلف رباخواران گره خورده است و این اشخاص همواره از این سند برای تحت فشار قرار دادن بدهکاران خود سوء استفاده کرده‌اند، در دوره‌های زمانی خاصی نگاه خوبی نسبت به آن وجود نداشته است.

با این حال و فارغ از چنین سوء استفاده‌ هایی باید توجه داشت که سفته یک سند تجارتی می‌باشد که در قانون به رسمیت شناخته شده است و این قبیل کاربردهای غیرقانونی نمی‌تواند آن را از اعتبار باز دارد.

در سفته قید کردن عبارت «حواله‌کرد» از گذشته رواج داشته است. این عبارت بدین معنا است که دارنده‌ی سفته اختیار دارد آن را به شخص دیگر واگذار کند.

در این صورت صادرکننده‌ی سفته در مقابل شخصی که سند به او انتقال یافته است، تعهد خواهد داشت .

مطالبات غیر قابل وصول چیست ؟

ﺩﺭ ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭﯼ ﺍﺯ ﺩﻭ ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﺣﺴﺎﺑﻬﺎﯼ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻭﺻﻮﻝ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ:

۱) ﺭﻭﺵ ﺣﺬﻑ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ

۲) ﺭﻭﺵ ﺫﺧﯿﺮﻩ ﮔﯿﺮﯼ

ﺭﻭﺵ ﺣﺬﻑ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺣﺴﺎب های ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻨﯽ ﺳﻮﺧﺖ ﺷﺪﻩ

ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﺭﻭﺵ ﺣﺬﻑ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ, ﺯﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺷﺮﮐﺖ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﯽ ﺭﺳﺪ, ﻭﺻﻮﻝ ﯾﮏ ﺣﺴﺎﺏ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻨﯽ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﭘﺬﯾﺮ ﻧﯿﺴﺖ, ﺣﺴﺎﺏ ﻫﺰﯾﻨﺔ ﻣﻄﺎﻟﺒﺎﺕ ﺳﻮﺧﺖ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﻣﻌﺎﺩﻝ ﻣﺒﻠﻎ ﺁﻥ ﺣﺴﺎﺏ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻨﯽ, ﺑﺪﻫﮑﺎﺭ ﻭ ﺣﺴﺎﺑﻬﺎﯼ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻨﯽ ﺭﺍ ﺑﺴﺘﺎﻧﮑﺎﺭ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ.

ﺩﺭ ﺭﻭﺵ ﺣﺬﻑ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ, ﻫﺰﯾﻨﺔ ﻣﻄﺎﻟﺒﺎﺕ ﺳﻮﺧﺖ ﺷﺪﻩ, ﺗﻨﻬﺎ ﺯﯾﺎﻥ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﻣﻄﺎﻟﺒﺎﺕ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻭﺻﻮﻝ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ. ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺵ ﺳﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ, ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﺳﻮﺩﻣﻨﺪﯼ ﺻﻮﺭﺕ ﺳﻮﺩ ﻭ ﺯﯾﺎﻥ ﻭ ﺗﺮﺍﺯﻧﺎﻣﻪ ﻣﻲ ﻛﺎﻫﺪ.

ﺩﺭ ﺍﻏﻠﺐ ﻣﻮﺍﺭﺩ, ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺭﻭﺵ ﺣﺬﻑ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺑﺎﻋﺚ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ, ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺰﯾﻨﺔ ﻣﻄﺎﻟﺒﺎﺕ ﺳﻮﺧﺖ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻭﺭ ﻫﺎﯼ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺍﺯ ﺩﻭﺭﺓ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﻓﺮﻭﺵ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺛﺒﺖ ﮐﻨﺪ )ﺗﺨﻄﻲ ﺍﺯ ﺍﺻﻞ ﺗﻄﺎﺑﻖ(. ﺑﻪ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺩﯾﮕﺮ, ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺳﻮﺩ ﻭ ﺯﯾﺎﻥ ﺩﻭﺭﻩ, ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻧﻄﺒﺎﻕ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻣﻄﺎﻟﺒﺎﺕ ﺳﻮﺧﺖ ﺷﺪﻩ ﺑﺎ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﻓﺮﻭﺵ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﺁﻥ, ﺗﻼﺷﯽ ﺻﻮﺭﺕ ﻧﻤﯽ ﮔﯿﺮﺩ.

سوالات متداول وصول مطالبات

مطالبات بانکی چیست؟

روش‌هایی که برای وصول مطالبات بانکی وجود دارد اعم از استمهال، احیاء، تقسیط، مماشات، تخفیف و در نهایت برخورد قانونی از طریق مراجع ثبتی و قضایی است که می‌تواند از طریق واخواست سفته (در صورت سفته بودن وثیقه) و از طریق اقدام حقوقی، کیفری و ثبتی مستند به چک حسب مورد(به عنوان اسناد تجاری) صورت گیرد…..

وصول مطالبات چیست؟

اصطلاحی حقوقی است که شناخت آن از یک سو مستلزم آشنایی با مفهوم مطالبات حقوقی و انواع آن و از سوی دیگر آشنایی با راه‌های حقوقی ِپیش‌بینی شده برای وصول این مطالبات است……

وصول مطالبات در حسابداری چیست؟

 با نظارت رای دیوان عدالت اداری، بانک‌ها و موسسات اعتباری تنها می‌توانند مطالبات مستقیم خود را پس از سررسید و در صورت عدم پرداخت از موجودی قابل برداشت هر یک از حساب‌های انفرادی مشتری یا ضامنین  باشرط عقد برداشت کنند و برداشت مطالبات غیرمستقیم از این حساب‌ها مجاز نیست…..

نمونه خدمات ارائه شده توسط تیم وکیل وی آی پی

نفقه

تعریف نفقه

مهریه

قوانین مربوط به مهریه