وکیل کلاهبرداری
وکیل کلاهبرداری یکی از شاخه های مهم وکالت می باشد کلاهبرداری یکی از شایعترین جرائم مالی کشور ایران است که سالها پرونده های متعددی را به خود اختصاص داده است، در نتیجه دستگاه قضایی ایران با سیاست جرم زدایی در سالهای اخیر به سمت تغییر ماهیت پرونده های کیفری کلاهبرداری به سمت پرونده حقوقی متمایل شده است وکیل کلاهبرداری باید مسلط به قوانین و مقررات خاص در این حوزه باشد و همچنین توانایی اثبات سوء نیت مجرمانه را داشته باشد پرونده های کلاهبرداری جزء پرونده های مهم و حساس هستند.
چرا که علاوه بر خسارت مادی به جهت روش متقلبانه موجود در آن، تاثیر مخرب روانی نیز دارد،فلذا وکیل کلاهبرداری می بایست با موشکافی پرونده جنبه مجرمانه و متقلبانه جرم را به قاضی اثبات کند چراکه قضات به شدت مصر به رد دعوای کلاهبرداری هستند .
وکیل کلاهبرداری ومعیار های انتخاب
توصیه ما برای انتخاب وکیل کلاهبرداری متخصص از این جهت است که در قوانین ایران علاوه بر خود جرم کلاهبرداری جرائم بسیاری در حکم کلاهبرداری هستند، مشهودترین مثال موجود فروش مال غیر است که در حکم کلاهبرداری است وکیل می بایستی بر ده ها قانون اصلی و خرده قانون تسلط کامل داشته باشد.
در نتیجه سپردن پرونده های کلاهبرداری ( حقه بازی ) به وکلای کم سابقه و غیر متخصص می تواند منافع مادی شهروندان را تضییع و باعث تشدید مشکلات گردد شایان ذکر است که کلاهبرداری و حقه بازی امروز بیشتر از طریق فضای مجازی و در بستر اینترنت رخ می دهد وکالت متهمین کلاهبرداری که این روز ها با نام جرایم رایانه ای مشهود هستند.
آیا وکیل کلاهبرداری نتیجه پرونده را در مراجع قضایی می تواند تضمین نماید؟
جواب به این سوال منفی است. نتیجه پرونده کلاهبرداری و یا پرونده دیگر که به صورت تخلف و جرم از طرف وکیل پایه یک دادگستری است. و همچنین نتیجه پرونده حقه بازی یا هر پرونده حقوقی دیگری از طرف افراد غیر وکیل و موسسات حقوقی کلاهبردار صورت گیرد، علاوه بر تظاهر و دخالت در امر وکالت، آنها نیز مرتکب کلاهبرداری شده اند.
بنابراین در پرونده تصمیم گیرنده شخص قاضی بعنوان رسیدگی کننده به پرونده می باشد. تضمین وکیل کلاهبرداری به پیگیری درست پرونده از روش مجاری قانونی، امری صحیح است بطوریکه حتی گفته می شود یکی از وظایف اصلی وکیل برای دفاع از اتهام حقه بازی است. اما نمی شود نتیجه پرونده را از نظر قانونی تضمین کرد.
آیا مشروط کردن دریافت حق الوکاله در صورت بدست آوردن نتیجه در پرونده کلاهبرداری جرم یا تخلف است؟
در موارد بسیاری، مطابق قرارداد بین موکل و وکیل، شرایطی قیدی می گردد چنانچه حکمی به نفع موکل صادر نشده باشد حق وکالت به وکیل پرداخت شود و در غیر این صورت حق وکالت به وکیل تعلق نخواهد گرفت
این موضوع با قانون مترتب نبوده و اشکالی در آن نیست ولی اگر وکیل در محکوم به و مالی که از پرونده به دست می آید، شریک شود، مرتکب خلاف شده و از جهت قانون این کار ممنوع است.
امکان دارد شرایطی هم در قرارداد پیش بینی گردد که در صورت عدم دریافت نتیجه مطلوب و به نفع موکل، بقیه اقساط حق وکالت از او دریافت نشود. که این شرایط نزدیک تر به عدالت و انصاف است.